top of page
t6_Rajztábla 1.png

FRISS HÍREK

Nagyon küzdöttek, de a románokkal nem bírtak Olasz Zsófiék

Frissítve: 20 órával ezelőtt



Utolsó mérkőzésén vereséget szenvedett a magyar női U-15-ös válogatott Bulgáriában, így ezüstérmes helyen végzett az UEFA Development Tornán. Olasz Zsófia, a Szent Mihály játékosa egy félidőt töltött a pályán.


Magyarország és Románia U-15-ös női együttese tulajdonképpen döntőnek is felfogható meccset játszott pénteken a sliveni UEFA Development Torna zárónapján. Mindkét gárda veretlenül állt két fordulót követően. A mieink 3-0-ra verték a házigazda Bulgáriát és 6-1-re Észak-Írországot. A románok nem mindennapi találkozón 3-0-ra múlták felül az északíreket: a találkozó vasárnap 2-0-s állásnál a szünetben a hatalmas vihar és villámlás miatt félbeszakadt, s csak négy nappal később, csütörtökön tudták befejezni, akkor folytatták a második félidővel. Közben Románia kedden még Bulgáriával is összecsapott, 0-0 lett a vége, de a tizenegyespárbajban a hazaiak végül 5-4-re alulmaradtak. Mindez azt jelentette, hogy Turtóczki Sándor szövetségi edző alakulata 6, míg az ellenfél 5 ponttal várta a pénteki "finálét".


Az összecsapás első felvonásában a mieink domináltak, mégis a románok szereztek gólt, s 1-0-s előnnyel vonultak pihenőre. A második játékrészben is nagyon igyekeztek a magyar lányok, a hajrában még játékrendszert is váltottak 4-1-4-1-ről 4-2-3-1-re, de próbálkozásaink sajnos nem vezettek eredményre, sőt, Románia ért el újabb találatot, így végül 2-0-ra diadalmaskodott. Olasz Zsófia, a Szent Mihály U-15-ös alakulatának kapitánya, Olajos Csaba tanítványa ezúttal a szünetben szállt be, egy félidőt töltött a pályán. Tehetséges futballistánk kiváló teljesítményt nyújtott, ám ezúttal ez sem volt elegendő ahhoz, hogy győzelemhez segítse nemzeti együttesünket.


"A kezdő tizenegyünk kifejezetten jól indította a mérkőzést, nagyon ügyesen játszottunk. Az első félidőben mi domináltunk, és helyzetünk is akadt, de sajnos csak a kapufát találtuk el. A románok egy magas beadás után fejeltek gólt. Sok idő volt még hátra, úgyhogy természetesen nem adtuk fel, küzdöttünk, ahogy csak bírtunk. Ezúttal a szünet után kaptam lehetőséget, 45 percet játszottam. Úgy éreztem, jól ment a játék, sok jó megmozdulásom is akadt, amivel segíteni tudtam a csapatot. Sajnos nem sikerült egyenlítenünk, kaptunk viszont egy újabb találatot egy magas labdás kipattanóból, ahol nem tudtunk blokkolni. Az egész meccsen rendkívül sportszerűen futballoztunk, a románok játékát viszont rengeteg szabálytalanság jellemezte. Próbáltunk alkalmazkodni a harcmodorukhoz, de a keménységet azért csak egy bizonyos szintig vettük fel. Kicsit szomorú vagyok, hogy így alakult ez a mérkőzés, ha picit többet tudunk nyújtani, és talán még nagyobb akarattal focizunk, akkor benne lehetett volna a győzelem" - értékelt honlapunknak Olasz Zsófi.



Az elkeseredésre persze semmi ok, nagyszerűen sikerült a magyar U-15-ös válogatott és benne Olasz Zsófi bemutatkozása a nemzetközi porondon. Két győzelemmel és egy vereséggel a mieink Románia mögött a második helyen zárták a bulgáriai UEFA Development Tornát. A Szent Mihály kapitánya mindhárom mérkőzésen lehetőséget kapott, a bolgárok elleni 3-0-s diadal alkalmával kezdőként 90, az északírek ellen 10, a románok ellen 45 percet töltött a pályán, vagyis rengeteg értékes tapasztalattal gazdagodott későbbi labdarúgó-pályafutása szempontjából. Gratulálunk, Zsófi, s további sok sikert kívánunk!


A pénteki meccsen:


Magyarország-Románia 0-2 (0-1). Magyarország: Árokszállási Sophie - Mizsei Laura (Nagy Fanni, 46.), Cserkuti Anett, Tramontini Boglárka (Szabó Ingrid, 81.), Oleksza Korina (Szécsi Sabrina Mira, 73.), Szántó Hédi, Hornyák Bodza, Csörgő Janka (Olasz Zsófia, 46.), Monok Anna, Csengeri Lili (Sallai Melinda, 63.), Törő Lara Nóra (Sipos-Kiss Virág, 81.). Szövetségi edző: Turtóczki Sándor.


Pintér M. Lajos


A nyitókép archív: MLSZ

Commentaires


bottom of page